Interactieve Presentatie met WebGL-technologie

In de afgelopen jaren zijn de mogelijkheden op het internet voor interactieve communicatie met de klant aanzienlijk uitgebreid. Hierbij gaat het niet simpelweg om het selecteren en bestellen van producten; het draait vooral om de capaciteit van de gebruiker om een product zelf samen te stellen volgens individuele voorkeuren. Dit omvat het aanpassen van kleuren en het toevoegen van diverse opties. Op deze manier kan de klant een ‘custom made’ product visueel genereren, volledig afgestemd op persoonlijke voorkeuren.

Deze interactieve mogelijkheden strekken zich steeds verder uit. Naast het kiezen van
kleurencombinaties en het toevoegen van opties, is het nu ook mogelijk om de vorm en
afmetingen van producten aan te passen, mogelijk gemaakt door een krachtige technologie genaamd WebGL.

WebGL is een webtechnologie waarmee we hardware-versnelde 3D-graphics rechtstreeks in de browser kunnen weergeven. Met WebGL kunnen klanten niet alleen kleuren kiezen en opties toevoegen, maar ze kunnen ook een gedetailleerde, interactieve 3D-visualisatie van hun aangepaste product ervaren. Hierdoor wordt het mogelijk om het product vanuit alle hoeken te bekijken en in te zoomen op specifieke details.

Een configurator, zoals hier beschreven, maakt het mogelijk om een volledig op maat
gemaakte versie van een product te genereren, terwijl WebGL de technologie is die deze indrukwekkende visuele ervaring mogelijk maakt. Zodra het product is samengesteld, kan er een prijs worden aangevraagd of kan er een bestelling worden geplaatst. De voordelen van deze aanpak zijn aanzienlijk: het bespaart aanzienlijk veel tijd voor de verkoopafdeling en minimaliseert fouten in het offerte- en verkoopproces.

Het implementeren van een configurator vereist een goed doordachte structuur, ontworpen op een manier die toekomstige aanpassingen gemakkelijk maakt. Technisch Bureau Lindhout staat klaar om u op dit gebied te adviseren en te begeleiden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.